Juuri oikea ravintola

Ravintola Juuri toimi juuri oikeanlaisena paikkana juhlistaa vuosittaista ikääntymistä. Ravintolaa on kehuttu niin Suomen kahdeksanneksi parhaaksi ravintolaksi kuin Suomen Gastronomisen seuran valitsemaksi vuoden ravintolaksi 2010.

Ruoka ravintolassa oli erinomaista, varsinkin alkupaloiksi, tai vaikka pääruuaksikin tarkoitetut Sapakset saivat veden kielelle jo listaa lukiessa.

Sapakset ovat siis pieniä annoksia joista itse valitaan halutunlainen makuyhdistelmä. Tarjoilija opasti että 2-3 sapasta on sopiva määrä alkupaloiksi, kenties neljäkin olisin voinut noita ottaa sillä pääruoka on fine dining tyyliin kohtuullisen kokoinen.

Kuvassa lumikinkkua ja paahdettua raparperia, olkien päällä kypsennettyä mäkimeirami-munajuustoa sekä sienikeittoa ja ruis- pellavatanko.

Ravintola Juuren haudutettua taimenta, lipstikka- voikastiketta ja korvasienikreppiPääruokana ollut siika ja taimen oli erinomaista, eikä jälkiruokana ollut kutunrahkalla maustettu uunijäätelö mustikkamarengilla ollut ollenkaan huono valinta.

Ruoka ravintolassa oli siis erinomaista, mutta ravintola paikkana kaipaisi vähän kohennusta. Salin penkit olivat kovat ja epämukavat istua, kahden hengen pöytä oli kovin ahtaassa paikassa ja yleisvaikutelma jäi vähän vaisuksi kun banaanikärpäsiäkin piti välillä hätistellä marengin kimpusta.