Miksi asiat pitää tehdä aina vaikeimman kautta?

Tiedän että tänä twittereiden, wave:n ja jaikujen aikakautena sähköposti on joidenkin mielestä jo “niin nineties”. Mutta sitä paremmalla syyllä! Jos lähetät sähköpostia (varsinkin mainoksia), katso edes miten sen teet!

Tässä esimerkki hiljattain sähköpostiin tulleesta kutsusta HP:n tilaisuuteen. Tiedosto oli Ms Wordin karmivalla html-tyylillä tehty dokumentti, kokoakin oli rapiat 137kt. Ja kuinka ollakaan, MS Outlookissa, (joka on varmasti käytetyin sähköpostiohjelma yritysmaailmassa) vain puolet tekstistä näkyi. Loput tekstistä oli mustaa fonttia mustalla taustalla, ja se piti “maalata” esiin.

Sama viesti kännykällä katsottuna on parikymmentä ruudullista sekalaista tyhjää ja koodausta.

Pari ihan ilmaista vinkkiä html-muotoisten sähköpostien lähettäjille:

  • Mieti kahdesti onko tarpeen lähettää html-muotoiltu viesti, vai riittäisikö pelkkä tekstimuotoinen viesti? Html-muotoilu voi toki näyttää sinun ruudullasi kauniilta, mutta vastaanottajalle se voi aiheuttaa ikäviä ongelmia.
  • Jos kuitenkin päädyt lähettämään viestin html-muotoiltuna, tarkista että ainakin olennaiset osat viestistäsi pystyy lukemaan ilman html-muotoilua tukevaa ohjelmaa.
  • Käytä standardien mukaista, yksinkertaista ja validoitua html-koodausta ilman krumeluureja ja www-sivustoilta linkattuja kuvia ja muita objekteja.
  • Mainospostia lähettäessä tarkista ainakin parilla yleisesti käytettävällä ohjelmalla miltä viestisi vastaanottajalla näyttää. Muista tarkistaa lopputulos myös ohjelmalla joka ei html-muotoiltuja sähköposteja tue (esimerkiksi jotkin älypuhelimissa yrityskäytössä käytetyt sähköpostiohjelmistot)
  • Mieti vielä kerran kannattaako sähköposti lähettää html-muotoisena.