Parahin myyntireiska

Jos yrität kaupata minulle tunkkiasi tai tunkin käyttäjää, sinulla on paljon paremmat mahdollisuudet onnistua jos muistat pari nyrkkisääntöä:

  1. Jos ilmoitan ettei asia ole meille ajankohtainen, älä soita kuukauden päästä uudestaan. Ei ne asiat hetkessä muutu ajankohtaisiksi. Ja jos muuttuu, otamme kyllä yhteyttä.
  2. Jos en ole nyt kiinnostunut hilavitkuttimestanne, älä soittele meidän organisaatiossa muille ja kerro kuinka kiinnostunut minä muka olen ko hilavitkuttimesta ollut. Jäät tästä kiinni ja sen jälkeen firmasi on mustallalistalla ja pitkään.
  3. Älä lähettele sähköpostiin tapaamispyyntöjä, sillä tuntemattomilta firmoilta ilman minkäänlaista referenssiä tulevat tapaamispyynnöt menevät suoraan roskikseen. Ja kukaan muukaan ei niihin varmaan vastaa jos yhteystiedot sähköpostissa on pilattu html:n avulla lukukelvottomaksi.
  4. Älä ensimmäisellä puhelulla kysele mitä järjestelmää/toimittajaa/ohjelmistoa me tällä hetkellä käytämme tai millainen verkkoinfra meillä on. Tämä saa varoituskellot toivottavasti kaikilla muillakin kilisemään, ja mahdollinen yhteinen tulevaisuutemme näyttää jäävän hyvin lyhyeksi. Klik
  5. Jos taas olemme päässeet jo yhteistyön makuun, asiakassuhteesta kannattaa pitää kiinni. Silloin odotan että olette aktiivisia ja tuotte eteen ratkaisuehdotuksia asioiden ja yhteistyön parantamiseksi. Tai sitten sen tekee joku muu. Tarjoajia on kyllä enemmän kuin vaivaksi asti.