Garmin Forerunner 405CX

Tutkimukseni “sporttinörttilelujen” ihmeellisessä maailmassa jatkuu. Tasan vuosi sitten hankkimani FRWD W600 lähti kiertoon ja tilalle tuli hieman nykyaikaisempi ja huomattavasti paremmin Mac OS X ihmiselle sopiva Garmin Forerunner 405CX. FRWD:n ongelmana näyttäisi olevan ettei laite tai sen ohjelmistot ole pariin vuoteen juurikaan kehittyneet. Garminilla softa- ja firmispäivityksiä näyttää tulevan huomattavasti paremmin.

Siinä missä FRWD:ssa on erillinen GPS/tallenninyksikkö, on 504CX vain normaalin sykemittarin tapainen “rannekello”, joka pitää sisällään GPS:n ja tallentimen. FRWD:ssä tarvittiin aina kolme komponenttia (ranneyksikkö, sykemittari, tallennilaite) jos halusi syketietoja edes katsoa. Garmin Forerunner toimii täysin myös Mac OS X käyttöjärjestelmässä, joten Virtualboxissa olevan Windows 7:n käynnistelyä ei enään tarvita.

Itse 405CX oli positiivinen yllätys kohtuullisen kokonsa puolesta, tätähän voi pitää kellonakin ihan normaalisti liikkuessa ja ulkoillessa. 405CX:n ennakolta haukuttu “kosketusrengas” vaatii kyllä omat opettelunsa, mutta ainankin yksinkertaissa tallennuksessa (ilman sen kummempia etukäteen asetettuja tavoiterajoja) se toimii ihan hyvin.

Ja pakkohan perinteinen Vierumäen hiihtolenkki oli käydä testaamassa.

Screenshot from Garmin Connect

Ylläolevassa kuvassa on kolmen hiihtokierroksen tiedot siirretty Garmin Connect-portaaliin. Tuossa portaalissa, tai sitten tietokoneelle asennettavassa Garmin Training Center ohjelmassa ei ole niin monipuolisia mahdollisuudet harjoituksen tallentamiseen ja analysointiin kuin FRWD:ssä, mutta Garminin ohjelmistojen käytettävyys on kyllä kohdallaan. Harjoituksen lataus ranneyksiköstä www-sivustolle käy automaattisesti ja langattomasti koneelle asennetun Garmin Ant Agentin avulla.

Luonnollisesi uudempi GPS ja ohjelmistot löytävät nopeammin sijainnin ja GPS:n antama paikkatieto on ainakin tämän yhden lenkin perusteella selvästi tarkempaa kuin FRWD w600:ssa.