WordPress 2.9 julkaistu

WordPressin versio 2.9 on nyt julkaistu.

Itseäni kiinnostavimmat uudistukset kyseisessä versiossa ovat Undo- ja Trash-toiminnallisuudet, sekä mahdollisuus päivittää useampia plugineja kerralla. Plugineiden päivittämiseen liittyen on mukana myös tarkistuksia pluginin sekä wordpressin version yhteensopivuuden varmistamiseksi. Toivottavasti tämä auttaa osaltaan pitämään plugineiden kehittäjät hereillä kehityksen suhteen ja vanhat pitkään päivittämättömät pluginit jäävät pois käytöstä.

Uudessa versiossa on myös kevyt sovellus kuvankäsittelyyn, sekä muutenkin erilaisten mediatyyppien käsittelyä on paranneltu.

Tähän versioon en tehnyt erillistä päivitysscriptiä, sillä on suurempien versiopäivityksien osalta on hyvä tehdä aina uusi asennus. Päivitys on silti varsin suoraviivainen:

  1. Otin backupit tietokannasta.
  2. Hain ohjelmistopaketin, tarkistin md5 summan ja purin ohjelman kansioon nimeltään wordress-2.9
  3. Kopioin vanhasta wordpress-hakemistosta .htaccess ja wp-config.php tiedostot sekä wp-content hakemiston kokonaisuudessaan wordpress-2.9 hakemistoon (säilyttäen tiedostojen omistajuudet ja oikeudet)
  4. Käänsin wordpress nimisen symlinkin osoittamaan wordpress-2.9 hakemistoon
  5. Ajoin selaimesta upgrade.php scriptin kannan eheyden varmistamiseksi
  6. Päivitin kaikki pluginit 2.9 version pluginien massapäivitystyökalulla uusimpiin versioihin
  7. That’t all folks!

Versioon 2.9.1, mikä julkaistaan varmaan hyvin pian, on jälleen tulossa päivitysscripti vain muuttuneiden tiedostojen päivittämiseksi.