Porkat narikkaan

Vaikka Wagner ei sitä ymmärrä, on hiihto hieno ja monipuolinen laji.

Kovin monia kertoja en ladulle päässyt, mutta kyllä karvan päälle 100km tuli lykittyä. Noilla kilometreillä ei kannata juuri elvistellä, mutta minulle se on enemmän kuin parina edellisenä talvena yhteensä.

Viimeinen hiihtolenkki (22.3.2009) oli siunattu mahtavalla auringonpaisteella ja hyvällä luistolla. Hiihtolenkin tarkoitus oli lähteä tutustumaan lähiseutuun, sillä olin Vantaan latukartasta katsellut että varsin pitkälle pitäisi kotikulmilta hiihtäen päästä. Ja pääsihän sitä.


Google Map

Yllä hiihtolenkki kuvana. Reitin klm-tiedosto jos haluat katsoa tätä tarkemmin Google Earth:ssa

Vierumäessä joutui suksia kantamaan muutaman sadan metrin matkan ja parin tien ylityksessä oli sukset otettava jaloista, mutta muuten latua riitti. Pienemmät yhdysladut vetivät jo viimeisiään ollen paikoin joko jäisiä, loskaisia, likaisia tai kaikkea niitä. Yleisesti ladut olivat kyllä erittäin hyvässä kunnossa ja reittejä riitti. Varsinkin Mätäkivellä ja Kulomäentien eteläpuolella luistelubaana oli leveää ja matka taittui minulle poikkeuksellisesti luistellen. Koska tulee taas talvi?