FRWD W600 testattu hiihtolenkillä

Hankkimani FRWD “sporttinörttilelun” USB-sovittimen ongelmat on nyt toivottavasti ratkaistu lopullisesti, ainakin toistaiseksi tämä kolmas USB-sovitin toimii kuten pitääkin.

FRWD W600 on siis pieni GPS:llä varustettu laite, joka tallentaa mm. paikkakoordinaatit sekä syketiedot sykevyöltä laitteen muistiin. Näistä tiedoista voidaan sitten laskea erinäisiä arvoja ja piirtää kuljettua reittiä kartalle.

Ehkä hienoin ominaisuus laitteessa on kuitenkin tallennettujen reittien käsittely Replayer ohjelmalla. Ohjelmalla voi nimittäin analysoida harjoitusta useilla eri tavoilla, mutta myös myöhemmin “kilpailla” toista samaa reittiä kulkenutta kilpailijaa vastaan. Itseään vastaan “kilpaillen” tuolla näkee varsin hyvin kuinka hiihtovauhti on parantunut harjoituskertojen kasvaessa.

Alla olevassa kuvassa Vantaan Vierumäen 2.8km hiihtolenkin neljään kertaan kiertämisestä syntynyttä dataa.
FRWD tallenne hiihtolenkistä
Vasemmalla näkyy kuljetun reitin topologia ja oikealle olen valinnut näkymän jossa on korkeus, matkanopeus sekä syke.

Tallennin oli minulla taskussa eikä mukana tulleessa käsivarsihihnassa, joten se varmasti vaikuttaa pieneen epätarkkuuteen karttapohjaan nähden.

frwd_hiihtolenkki_kartalla

Kartta-aineiston hain kansalaisen karttapaikasta fetch_map nimisen apuohjelman avulla. Sen avulla voi halutun koordinaatin mukaan hakea karttapohjan. Ohjeet karttapohjien hakemiseksi löytyvät esimerkiksi täältä.

Nyt kun laite on vihdoin saatu todelliseen käyttöön, on se pienistä puutteistaan huolimatta ollut hintansa väärtti. Suurimmat puutteet on ranneyksikön “lelumaisuus” ja huono rannehihna, sekä varsin hidas RePlayer ohjelmisto ja ylimalkaiset käyttöohjeet.