Power Grid

Taas oli tullut aika laittaa mökki talviteloille, sekä opetella paria uutta lautapeliä. Jälleen kerran oli Saku hoitanut tehtävänsä mallikkaasti, joten lauantaina tahkottiinkin Power Grid ((BoardgameGeek)) nimistä strategia / taloustaitopeliä oikein urakalla. Pelin tarkoitus on ostaa huutokaupasta voimaloita, sekä tuottaa niillä sähköä mahdollisimman moneen omaan kaupunkiisi. Kuulostaa helpolta, mutta voimalat tarvitsevat polttoainetta, voimaloiden hyötysuhde riippuu voimalan koosta ja polttoaineesta. Myös kaupungit ja niiden väliset voimalinjatkin pitää erikseen maksaa. Tässä pelissä raha ratkaisee, joten taloustaitoa ja jonkinlaista laskupäätä tarvitaan jos haluaa pelissä pärjätä. Pelissä onkin erittäin monitasoiset säännöt ja useampia eri vaiheita, joten mistään pikapelistä ei ole kysymys. Me pelasimme viidellä pelaajalla peliä kolmisen tuntia.

Power Grid Power Grid

Pikaisen tutustumisen perusteella strategiapelien ystäville tämä on erittäin hyvä peli. Ei tämä ehkä Puerto Ricon veroinen peli ole, mutta ei siitä kaukana olla. Peli ei ole parhaimmillaan parilla pelaajalla, mutta useammalla pelaajalla peli oli varsin tasainen ja viihdyttävä loppuun asti. Säännöt nimittäin “rankaisevat” johtoasemassa olevaa pelaajaa ja siten tasoittavat peliä. Mutta silti allekirjoittanut voitti toisen pelin ylivoimaisella erolla muihin 😉