Jersey

Reilusti yli vuosi siinä meni, mutta vihdoinkin sain aikaiseksi valita muutaman kuvan vuoden 2007 Jerseyn matkalta.

Jersey, tuo pieni, piskuinen ja piikkinen saari Englannin kanaalissa on hyvinkin käymisen arvoinen paikka. Vaikka Jersey on paikkana varsin pieni, tuntuu siellä olevan järjestettyä aktiiviteettia vaikka kuinka ja paljon, mutta onneksi omatoimisestikin saarta pystyy kiertelemään. Koska Jersey on saari ja siellä on yksi maailman suurimmista vuorovesien vaihteluista, ovat useimmat aktiviteetit vesiurheilua jonka suorittamista vuorovesi säätelee. Seuraavalla kerralla pitääkin osallistua illalla suoritettavalle retkelle läheiseen linnakesaareen, paikkaan johon pääsee ilman venettä vain laskuveden aikaan kahlaamalla pimeässä liukkalla kallioilla. NAM!

Jersey

St Helier on saaren pääkaupunki ja sieltä lähtee tähtimäisesti bussilinjoja saaren eri osiin. Näitä bussilinjoja hyödyntäen on kätevä kävellä uskomattoman kaunista pohjoisrannikkoa kylästä toiseen. Varsinkin kävely Devil’s Hole:lta (St.Mary) Plemonth Bay:n on tutustumisen arvoinen elämys.

Devil itself costline
Piru parka pusikossa pohjoisrannikkoa

Jerseyllä käydessä on muistettava ehdottamasti pyhittää yksi kokonainen päivä ökyeväiden kanssa durrelille.
Crossgate

Durrell Wildlife Conservation Trust on eläintarha/puistoalue jossa eläintarha elää täysin eläintensuojelun ehdoilla. Tuolla suojellaan ja tutkitaan harvinaisempia eläimiä kuten ai-ai nimisiä sormieläimiä, lemureita eli kissamakeja mutta mukana on myös paljon paikallista vapaasti elävää flooraa ja faunaa. Kyllä, lemurit ovat juuri niitä Madagascar elokuvista tuttuja diskohippejä. Mutta mikä parasta, siellä on myös iso aitaus täynnä magnusteja!
Meerkat

moo
Jerseyn kuuluisa lehmä poseeraa turistille.

Kiteytettyänä, Jersey on mahtava paikka. Luonto on upeaa, tekemistä riittää, englannilla pärjää ja ruokakulttuuri ei onneksi ole pelkkää kidney pie:ta. Jotenkin tuo brittiläis-ranskalainen yhdistelmä vaan toimii.

Lisää kuvia Jersey-galleriassa.