U23D

Ensin tämä piti käydä katsomassa Lontoossa, sitten Hämeenlinnan Bio Rex:issä, mutta nyt tämä tuli vihdoin nähtyä Vantaan uudessa hurvittelupyhätössä Flamingossa.

U23D-elokuva on siis parituntinen mutta kolmiulotteinen konserttitaltiointi Vertigo-kiertueelta. Elokuvassa ei ole siis mitään muuta kuin konsertti, joten sitä ei voi mitenkään suositella kuin parkkiintuneille U2-faneille.

Täpötäydellä areenalla Argentiinassa kuvattu filmi on täyttä tavaraa ja paikoin tunnelma on 5.1 äänien ja hyvien kuvakulmien ansiosta hyvinkin todellinen. Kauhea möykkä ja edessä näkyy vain tuhansia käsiä 😉

Vaikka kolmiulotteisuus ei tulekkaan parhaiten esiin nopeita leikkauksia ja häiveitä sisältävällä ja jättimäistä valotaulua vastaan kuvatulla musiikkivideolla, on joukossa muutamia todella näyttäviä ja todentuntuisia 3D-kohtauksia. Jos olet nähnyt Vertigon livenä, tämä ei jätä kylmäksi. Tuntui kuin olisi palanut muutaman vuoden ajassa taaksepäin Gelsenkircheniin.