Cirque Plume: Plic Ploc

Vaikka loppukesän kiireet lyövät päälle, on Helsingin juhlaviikoilla aina käytävä. Tämän vuoden tapahtumaksi valitsin Cirque Plume sirkusryhmän esityksen nimeltään Plic Ploc.

Esitys oli nykysirkusta varttuneempaan makuun. Mukana oli paljon musiikkia, tanssia sekä permanto- ja notkeusakrobatiaa. Trailereissa näytettiin myös köysiakrobatiaa ja voltteja kainulaudalta, mutta näitä ei valitettavasti meidän esityksessä nähty lainkaan. Esityksen elementtinä on vesi ja lähes kaikki ohjelmanumerot rakentuvatkin jotenkin veden varaan – joko vesisuihkujen tai heijastuksien kautta.

Minusta ehkä taidokkain ohjelmanumero oli kuitenkin erikokoisilla renkailla taiteilu, vaikka tunnelmaltaan ja idealtaan se ei paras ollutkaan. Renkailla taiteillut ja notkeusakrobatiaa tehnyt Sylvaine Charrier on todella näyttävä esiintyjä ja hänen notkeutensa on jotain aivan käsittämätöntä. Ja varsin timmissä bikinikunnossakin hän on 😉

Helsingin juhlaviikkojen video Plic Plocista.

Vaikka kahden tunnin jäkittäminen puupenkillä tuntui takapuolessa ja 51 euron hintainen lippu kukkarolla, oli esitys kyllä kaiken tuon vaivan arvoinen. Hieman lyhyempänä ja mukaan jos saisi hieman jonglöörausta tai taikuutta, niin olisi lähes täydellinen.