App storen sovellukset iPhonelle

app store icon

Eräs Applen “uutuus” iPhonen ja iPod touchin käyttäjille on App Storesta niihin ladattavat sovellukset. Nämä pienet ohjelmat asentuvat puhelimeen todella helposti joko puhelimen tai iTuneksen kautta. Sovellukset maksavat yleensä joko joitain euroja tai ovat kokonaan ilmaisia.

Näitä pieniä sovelluksia onkin sitten saatavilla jos jonkinlaista. Valtaosa on vähemmän tarpeellisia turhakkeita, mutta kyllä mukaan mahtuu myös oikeita hyödyllisiä sovelluksia. Itse olen asentanut puhelimeen seuraavat sovellukset:

 • B-gammon – Backgammon peli
 • Units – konvertoi valuttoja, matkoja, tilavuuksia yms. Automaattiset valuuttapäivitykset
 • VNC – etäyhteyden ottaminen VNC:llä varustettuihin tietokoneisiin
 • Facebook – facebookin selailu ja tietojen päivitys. Myös kuvien lähettäminen facebookkiin on tehty helpoksi.
 • Remote – iTuneksen tai AppleTV:n etäkäyttö
 • Moonlight Mahjong – Mahjong-peli
 • Shazam – ohjelma selvittää taustalla soivan kappaleen nimen ja esittäjän. Ihmeellinen kapistus, osasi selvittää meluisalla terassilla taustalla soivan kappaleen nimen 15 sekunnin nauhoituksen perusteella.
 • Labyrinth LE – mummolla pelattiin aina puista labyrinttiä. Tässä kuula on virtuaalinen ja pelilaudan kallistelu tapahtuu puhelitnta kääntelemällä.
 • Flashlight – muuttaa puhelimen “taskulampuksi” valaisemalla koko näytön halutulla värillä. Varsin turha softa
 • WordPress – tämän sivuston päivittäminen puhelimen avulla

3 Replies to “App storen sovellukset iPhonelle”

 1. Ootkos Tinke enemmänkin pelannut tuota Mahjongia? Se on ilmeisestikin pelinä etäisesti rommipelejä korttipelien puolelta muistuttava peli ja meillä päin ollaan täysin hurahtaneita Ginirommiin, jota tahkotaan tälläkin hetkellä 🙂

 2. Mahjongia ei ole tullut kauheasti pelattua, mitä nyt tietokoneella/iPhonella kun on pitänyt aikaa jossain tappaa. Täytyy toi Ginirommi opetella, ainakin pelin ainekset kuulostavat lupaavilta 😉

 3. Ginirommi on mukava, lähes gammonin veroinen, heads-up peli. Ginirommia pääsee pelaamaan “botteja” vastaan ilmaiseksi täällä http://www.redhotrummy.com/ kun vain luo tilin. Ei vaadi rahatalletusta ja itse peli toteutettu Flashilla. Ei se toki yhtä hauskaa ole kuin livenä, mutta menee ajanvietteenä.

Comments are closed.