iPhone

Kauan sitä onkin odotettu, mutta vihdoin koitti se päivä että luurin saa tänne peräpohjolaan käyttöön ilman kräkkäilyä. Tänään sitten menin Sonerapisteeseen yhtenä ennakkotilaajista jonottamaan uutta luuria. Jono eteni verkkaiseen tahtiin, joten kesti vajaan tunnin päästä palveltavaksi.

iPhone 3G queue in Finland

Ja siitäkös ne murheet alkoivat. Kaupassa oli neljä kassapistettä, joista juuri se missä olin palveltavana hajosi. SetäSonera siinä sitten mennä vipelsi ja ähelsi yrittäessään saada läppärin ja sen nettiyhteyden taas toimimaan bluetootin avulla. Puolisen tuntia meni ja lopulta hän sai mustan 16Gb iPhonen ja kahden vuoden small-palvelupaketin matkaani. Ennakkotilauksien hyvän hoitamisen perusteella ja kohtuu hiljaisen kysynnän takia kuvittelin että nouto olisi ollut karvan verran sujuvampi.

Töissä avasin laatikon ja maltoin mieleni, uusilla leluilla leikitään vasta kotona! No kotona sitten nappasin SIM-kortin vanhasta puhelimesta ja aloitin käyttöönoton. Ja kuinkas ollakkaan, iPhonen aktivointi iTuneksessa ei onnistunut. iTunes alkoi kyllä etsimään luuria kun piuhan löi kiinni, mutta ilmoitti viallisesta SIM-kortista. Aikani tuota pähkäilin ja huomasin että puhelimen SIM-kortin liukukansi ei taida mennä ihan kunnolla kiinni. Olisikohan tässä syy perin kiusalliseen ongelmaan?

Broken iPhone

Ja eikun Soneran asiakaspalveluun jonottamaan. Jonottelun ohessa katselin taskulampun avulla puhelimen sisään, ja näyttäisi että siellä on alakulmassa yksi konnektori lytyssä. Samalla löysin TeliaSoneran iPhone tukisivut, jotka ovat kyllä vielä valitettavan keskeneräiset. Aikaa meni asiakaspalveluun jonotukseen karvan alle tunti ja sain osittaisen vahvistuksen epäilyilleni. SIM-kortin asetuksen on kunnossa ja kannen pitäisi mennä kunnolla kiinni. No, enpä tiedä kuinka paljon aspan tietämykseen iPhonesta voi vielä luottaa, mutta selvisi että luurin huollot hoidetaan Soneran kautta. Täytyy siis viedä puhelin huomenna Surinalle josta se lähtee kuulemma Tampereelle huoltoon.

Emme pidätä hengitystä 🙁

2 Replies to “iPhone”

  1. iPhone vietiin lauantaina Jumbon Sonerapisteeseen huoltoon. Sieltä se tosiaan lähtee Tampereelle huoltoon. Viikon tai kaksi oli valistunut arvaus kestosta.

  2. No nyt on! Tasan viikko siinä meni ja nyt on uusi iPhone käytössä. Täytyy kyllä nostaa hattua SCF Huollolle heidän www-seurantajärjestelmästä. Sieltä näki hyvin mikä on huollon tilanne. Ja nyt leikitään taas luurilla….

Comments are closed.