Sportstracker

Vihdoin minullakin on taas aikaa kokeilla uusia gadgetteja. Tällä kertaa esittelyssä on Nokian sovellus nimeltään Sports Tracker.

Sports Tracker on kaikessa yksinkertaisuudessaan Nokian S60 v3.x matkapuhelimissa toimiva GPS paikkatietoa keräävä sovellus. Sovellus on ilmainen ja vaatii luonnollisesti matkapuhuhelimen sisäisen tai ulkoisen GPS-laitteen toimiakseen. Sovelluksen avulla voit piirtää tekemäsi lenkkisi reitin Googlen kartalle ja katsoa sen pituuden, keskinopeuden yms tietoja. Nippelitietoja joilla ei oikeastaan tee mitään, mutta kaikki keinot mitkä motivoivat vähän useammin, vähän pidemmälle ja vähän nopeammin on minusta sallittuja. Ja tietysti tuohon liittyy www-sivusto jossa voit esitellä omia harjoituksia ja reittejäsi ystävillesi, vaikkapa ihan livenä kun tuolla pusikossa kirmailet.

Alla olevassa kuvassa pyöräily Kuusijärvellä oleesta Pihkaniskojen aluerasteista kauheassa vastatuulessa kotiin.

3 Replies to “Sportstracker”

  1. Kuten tarkkaavaisimmat huomasivat, kyseinen kartta ei ollut matkapuhelimen piirtämä, sillä ei minulla puhelinta suunnistuksessa ollut mukana.

    Sportstrackerillä voi nimittäin myös itse piirtää reitin ja lisätä sen palveluun. Toki silloin pitää itse huolehtia ajanotosta jos haluaa keskinopeuden saada laskettua.

    Toinen jännä ominaisuus on mahdollisesti reitin aikana otettujen kuvien liittäminen reitin varrelle. Hyvä ominaisuus photowalkeille. Vielä kun Nikon D80 tukisi paikkatietoa. D300 jo GPS:n kanssa juttelisi keskenään… 😉

  2. Sports Tracker kuvien geotaggaamiseen ei ole hyvä idea, varsin buginen. Jos softan laittaa pauselle tai se menee pauselle (autopause tai GPS katkeaa), kuvien sijainnit menevät miten sattuu. D80 voi käyttää Sports Trackerin (tai minkä tahansa GPS-tietoa tallentavan kanssa) yhdistämällä jälkikäteen paikkatiedot ja kuvat aikaleimoilla – mutta ei Sports Trackerin kanssa. Sports Trackerin aikaleimat ovat virheellisiä, jos matkalla on ollut yksikin tauko.

    Hyvä softa urheilusuoritusten seuraamiseen mutta ei muuhun.

Comments are closed.