Voihan bg

Juzzuf innostui Backgammonista ja niinhän siinä kävi että eilen peliin oli tarkemmin tutustuttava. Backgammon vaikuttaa peliltä johon on perin helppo jäädä koukkuun. Säännöt ovat periaatteessa varsin yksinkertaiset, mutta strategisia vaihtoehtoja on lukemattomia ja arpa tuo peliin kaivatun jännityksen. Kotona ei vielä pelilautaa ole, mutta GNU Backgammon-ohjelmalla pääsee kyllä hyvin opettelemaan peliä tietokonetta vastaan.

backgammon.jpeg

Backgammon tuo vähän mieleen mancalan, joka on yksinkertaisuudessaan varsin hauska peli sekin.

btw, yritin aikoinaan opetella gota, mutta aika ei riittänyt perussääntöjen opettelua pidemmälle. Go on puhtaasti taidolla pelattava strategiapeli, jossa riittää kuulemma opettelemista loppuelämäksi.

3 Replies to “Voihan bg”

  1. Backgammon todella on mainio kaksinpeli. Vaikkei me vielä perjantai-iltana tuplauskuutiota juurikaan käytetty, niin se tuo peliin oman elementtinsä, jolloin harvempi peli pelataan nappuloiden poistoon saakka, pokerianalogiaa käyttäen showdowniin asti.

    Backgammon lautoja on kiusallisen vähän Suomessa tarjolla, vinkkaa heti jos löydät jostain laatusettejä myyvän paikan. Nettiputiikkeja kyllä löytyy, joissa valikoima on sitten huomattavasti laajempaa/laadukkaampaa. Tanskaan, jossa gammon on lähes kansallispelin asemassa, jos joskus eksyisi, löytyisi varmasti hyviä settejä myös “kivijalkakaupoista”.

  2. Mulla on juurikin tuo Lautapelit.fi:n kivijalkakaupasta Kampin kulmilta haettu vinyylisalkku (tosin Medium kokoisena). Hinku olisi investoida kyllä kunnon lautaan, nappuloihin ja noppiin, kyllä välineillä vaikutus pelifiilikseen on, etenkin gammonin kaltaisessa “herrasmiespelissä” 🙂

Comments are closed.