Turistina Helsingissä

Viikonloppuna tuli leikittyä pitkästä aikaa Helsingin seudulla turistia, kun oli kyläilemässä vieraita Austraaliasta. Täytyy myöntää että tälläinen tekee välillä hyvää, sillä en muista aikaisemmin näin syvällisesti käyneeni Sibelius-monumentilla, Temppeliaukion kallioon louhitussa kirkossa tai Uspenskin Katedraalissa.

Sibelius-monument
Sibelius-monumentilla oli lauantaina klo 11 aikaan kolme bussilastilista turisteja, mutta meidän onneksi he varsin nopeasti jatkoivat matkaansa, joten saimme kaikki noin 600 ruostumattomasta teräksestä tehtyä putkea haltuumme.
Sibelius-monument

My darlings...
Samalla oli viimeinkin aikaa ulkoiluttaa hasselia… (tai pakkohan se oli edes vähän kilpavarustautua, sillä vieraalla oli laukussaan digitaalinen Leica). Tosin Hasselbladissa olevaa prismaa en ole vieläkään ehtinyt kunnostamaan.

Kiseleffin talo
Kiseleffin Talossa Senaatintorin laidalla on joulun markkinaryysis jo hyvässä vauhdissa, ja taisi tunti ja euro poikineen sinne kadota. Mutta kiitos talolle glögistä ja pipareista, olivat hyviä!

Ai niin. Se viikonlopun paras hetki oli kun Italiasta kotoisin oleva henkilö totesi risoton olevan hyvää, ja otti sitä reilun annoksen lisää! Toivottavasti ei ollut vain hirmuinen nälkä tai vieraskoreutta… ;-/