Voihan voileipä

Jälleen jaksavat paikalliset pientä viatonta ihmetyttää… Tänään oli BBC:n uutisissa iso juttu siitä että sandwitchit eivät olekkaan terveellisiä, vaan niissä voi olla jopa seitsemän kertaa enemmän suolaa kuin pienessä perunalastupussissa!

Tutkimuksen “voittaja”, Extra Special Yorkshire Ham and Hawes Wensleydale, piti sisällään 4g suolaa, ja nimestäkin voi päätellä että rasvaakin tuosta löytynee puolet päivittäisestä tarpeesta.

Ja kun Britanniassa ollaan, on kansallinen voileipäyhdistys, British Sandwich Association nostanut kauhean metakan aiheesta. No, eipä tarvitse keskustella kuka maksaa tulvien aiheuttamat tuhot.

Mutta asiaan. Täällä kuten Amerikassakin on melkeinpä kaikissa tuotteissa kansantajuiset merkinnät ravintoarvoista ja päivittäisestä tarpeesta. Näiden lisäksi lisäksi on läjä “Healthy Choice” merkintöjä.

Nutrition Facts Big Mac
Omenan ravintoarvot Big Mac pakkauksessa olevat merkinnät.

Netistä ravintoarvoja voi tarkastella vaikkapa elintarvikkeiden koostumustietopankki Finelistä

One Reply to “Voihan voileipä”

  1. Yhdestä 200g suklaalevystä (45%) saa muuten päivittäisen rasvamäärän (70g), sokeria yli päivittäisen tarpeen ja energiaakin puolet päivittäisestä tarpeesta! Ei ihme että paketissa sanotaan smooth and rich!

Comments are closed.