Britit huijaavaat autokoulussa(kin)

Tänään oli BBC:llä uutinen laajamittaisen ajokokeisiin liittyvän huijauskoplan paljastumisesta. BBC:n uutisen mukaan yli tuhannen kokelaan kirjallisen/ajotestin on suorittanut tarkoitukseen palkattu henkilö, joten liikenteessä on normaalien sekopäiden lisäksi huomattava määrä henkilöitä jotka eivät ole minkäänlaista testiä ajotaidoillaan läpäisseet.

Sinäänsä tuo määrä ei ole kokonaisuutena ole suuri, mutta keskustelua se on täällä herättänyt. Lähinnä on ihmetelty miksi tuollaista varsin kallista huijausta pitää tehdä, sillä yli puolet ajokokelaista reputtavat ensimmäisen testin. Onko vika järjestelmässä vai kokelaissa? Lyhyen visiitin ja pintapuolisen tutkailun perusteella veikkaisin kyllä molempia…

Ainakin täällä syrjäseuduilla teinien elämä näyttää olevan varsin vaikeaa. Eilen olimme viettämässä kämppäkaverin “läksiäisiä” Quart in Pint Pot:n puutarhassa, ja sisällä pubissa oli pari noin 6kk-1v vanhaa vauvaa rattaissa, ja heitä hoiti pari noin 7-10v tyttöä. Toisen lapsen äiti, juuri ja juuri täysi-ikäinen oli paikalla myös. Pahaa teki katsoa kun vielä klo 22 aikaan lähtiessäni he olivat vielä paikalla. Savuttomuus ravintoloissa alkaa täällä muuten 1.7.2007.