Flushed Away – Virran viemää

Jos pidät Nick Parkin luomista hahmoista tai elokuvista (mm. Wallace&Gromit, Kananlento, Creature Comforts, Kanin kirous) sinun kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Aardmanin uusin elokuva Flushed Away.

Flushed Away poster

Elokuvassa hienostorotta Roddy St. James Kensingtonista joutuu hurjaan seikkailuun Lontoon viemäriverkostoissa, jossa elävien rottien elämää juuri jalkapallon MM-finaalin aattona uhkaa ilkeä rupikonna Le Frog ja hänen kätyrinsä.

Animaatiossa on varsin jännällä tavalla yhdistettynä monia Aardmanin ideoita ja tekninen toteutus on tottuttuun tapaan erittäin hyvä. Koska elokuva on täynnä erilaisia yksityiskohtia, tämä elokuva on ehdottomasti katsottava uudestaan jotta elokuvasta saa kaiken irti. Itse en esimerkiksi huomannut elokuvassa Gromitia lainkaan. Vitsejä ja huumoria elokuvassa on laidasta laitaan, itse en todellakaan kaikkea pitänyt hauskana, mutta joukossa oli kyllä muutamia helmiä:

Kultakala viemärissä: Have you seen my dad?
Roddy: ENGLAND is winning! ANYTHING is possible!

Koska jääkaappi on kotona ollut viikon verran tyhjänä, oli pakko käydä ulkona syömässä. Itäkeskuksen Olive Gardenissa oli erinomainen ranskalainen sipulikeitto, muutenkin paikka vaikuttaa hinta-laatusuhteeltaan ihan kelvolliselta kauppakeskuksen ravintolalta.