Singapore

Blogia paivitan parhaillaan Singaporen lentokentalla, taallakin kaksi paivaa vierahti nopeasti, parasta oli naiden Zoo. Mutta koska lentokentan ilmainen nettiyhteys kirjoittaa vain yhden kirjaimen 5 sekunnissa ja meni 10 minuuttia et homeholes blogi avautui, niin nyt on pakko lopettaa ja jatkaa kotona lisaa kuvien kanssa.

Kotona lisättyä:
Singaporessa säät eivät oikein suosineet, joten kuvaaminen jäi vähemmälle vaikka kamera vettä kestääkin. Harmautta ei ole niin kiinnostavaa kuvata. Tuossa Orchard Roadin kuvassa kiinnosti tuo paikallinen liikennevalo – huomaa sekunttimittari valon vieressä. Pari kilometriä olin kävellyt, kun kuuro iski päälle, ainut pakopaikka olivat kaupat ja ostoskeskukset, mutta kun en niistä välitä oli parempi syödä pitkiä lounaita ja katsella ihmisiä. Se on paljon mielenkiintoisempaa. Ihmisiähän tuolla riitti, lyhyitä ja pieniä. Minulla oli olo kuin amatsonilla, mikä on harvinaista.

Singapore on kauhean puhdas – siis oikeasti vähän liiankin, koko ajan oli semmoinen tunne, että saakohan näin tai näin tehdä. Ihmiset olivat hyvin ystävällisiä, mutteivät ylenpalttisen päällekäyviä kuten ehkä Hong Kongissa ja Jenkeissä, joissa on tippauskulttuuri. Tarjoilijoista taksikuskeihin kaikki juttelivat ja kertoivat tietoja ilman päälläleijuvaa oletusta tipistä. Sopii ainakin minun luonteelleni.

Lauantain vietin kaupunkia kävellen ja sunnuntaina sitten room service aamiaisen ja check outin jälkeen lähdin Zoohon. Mikä olikin sitten huippuratkaisu, meni varmaan 3-4 tuntia siellä ja vieläkin olisi jäänyt vaikka mitä mielenkiintoista. Valkoisia tiikereitä olisin voinut tuijottaa vaikka tuntikausia, niistä on muutama videokin. Onneksi on tuo Kassu-tiikeri kotona, vaikka onkin minikokoinen…
Singaporen sateista sen verran, että yksi “kuuro” iski kun olin Zoossa ja kesti 30-45 minuuttia. Ja sitä vettä sitten tuli. Satuin olemaan juuri yhden suojan kohdalla, mutta sitten siinä oli aikaa tylsää. Niinpä rohkeasti nostin sateen varjon ja kävelin lähimmälle eläintalolle, enkä kastunut kuin reisiä myöden ;-). Vettä lainehti nilkkoja myöden ja arvatkaa vaan oliko se talo sitten käärmetalo, siinä sitten odottelin kun anakondat tuijotti niskaan…

Traders Hotel Singaporessa kuuluu Shangri-La ketjuun, oikein hieno ja siisti, muttei liian hieno, sortsit kelpasi hyvin. Hotellilla on hyvä uima-allas ja suihku- ja pukuhuone, joita myöhään lähtevät voivat hyödyntää..

Nämä kuvat eivät varmasti paljon selitystä kaipaa. Mielestäni oli soveliasta päättää valokuvaaminen leijonaan, josta kehitetty satuolento Merlion ( puoliksi kala, puoliksi leijona) on Singaporen kansallisotus.

One Reply to “Singapore”

  1. Kuvissahan on Alex, Gloria ja Melman. Mutta missä on Marty? Onko hän lähtenyt etsimään villiä luontoa?

    Jos et tajunut mistä höpisin, vilkaiseppas tätä. 😉

Comments are closed.