Hong Kong

8.8.-9.8.2005
Timo jai sitten kotiin. Vaikka shokki ja pettymys oli ensin kummallakin kova ( Timolla tosin varmaan vasta sitten kun tokeni sen verran etta pahoinvoinnilta tajusi mistaan mitaan), niin pitka lento oli aika raskas terveellekin ihmiselle. Kun pari paivaa oli kuumettakin, olisi tuskin Hong Kongin pikku pysahdyksen aikana ehtinyt tauti rauhoittumaan kunnolla jatkoa varten. Itsekin paassa heilutti ja jaloissa tutisi vaikka vaakatasolla kaveli. Hong Kongiin tullessa, 35 asteen kuuma ilma loi vastaan kuin saunan 80 astetta. Vesipulloa vasemmassa ja oikeassa taskussa pitaen, tepastelin ensimmaisena paivana rantaboulevardia pitkin ihmetellen Hong Kongin sataman nakymia, hyppasin Star Ferryyn, jolla paasee kivasti Hong Kongin saaren puolelle, matkalla merituuli hieman viilentaa kyytia. Finnairin Hong Kongin toimistossa pahkailtiin ystavallisen virkailijan kanssa lentojeni muutosta. Soittelin myos SMTn kollegoille, joiden kanssa tutkailtiin mahdollisia reitteja, jolla saataisiin Timo mukaan vaikka Sydneyyn ja siita eteenpain, mutta Fidzi-Honolulu-Los Angeles valien koneet tuottivat suurinta paanvaivaa, joten erinaisten reititysten ja pahkailyjen jalkeen paatettiin, etta mina jatkan ja kaannyn sitten Sydneysta takaisin ensi viikon loppupuolella.

Hong Kongin hotelli Roayl Garden oli huippuvalinta vaikka itse sanonkin ūüôā Lentokentalta bussiyhteys suoraan hotelliin ja hyva keskeinen sijanti, muttei kuitenkaan aivan keskella paakatu Nathan Roadin hulinaa.
Hotellilta paasi hyvin kavellen joka paikkaan ja varsinkin rantakadulle, jossa on vahiten hihasta vetavia raataleita, munkkeja ja muita kauppiaita. Star Ferrylle kaveli 15-20 min.
Toisena paivana ehdin jo vahan rentoutuakin, aamukavelyn jalkeen tulin hotellille 16 kerrokseen, jossa on kaupungin hotelleista suurin ulkoilmauima-allas, tenniskentan, kuntosalin ja puttausgreenin vieressa ūüôā
Rentouduin uimalla ja nauttimalla lammosta, ennen kuin lahdin luksuspukuhuoneeseen valmistautumaan lentokentalle lahtoon. Tassa valissa ehdin viela kayda hotellin business centerissa kirjoittamassa vahan viestia internettiin ja meileja. Koska kaikki hotellit taalla ovat naita kolossaalisia komplekseja, on tama naista ehdottoman suositeltava. Muistinko mainita aamiaisen? ****

Kylla tama on paras paikka vaihtaa konetta matkalla Australiaan ja varmasti riittaisi nahtavaa pidemmallekin oleskelulle.

Seuraavat kommentit sitten Melbournesta.

Kowloonin puolen niemi on niin t√§yteen rakennettua betoniviidakkoa, ett√§ alkuihmettelyn j√§lkeen alkaa ahdistaa. Varsinkin kun ei ollut Timoa n√§ytt√§m√§ss√§ “ei” naamaa, niin koko ajan joku oli kiskomassa hihasta. Valitsinkin sitten meren rannan oleskelualueeksi, varsinkin kun en ole mik√§√§n hyv√§ shoppaaja. Sellaisille n√§m√§ kaupungit ovat omiaan, putiikkia on jos jonkinlaista, kaikki mielenkiintoinen arkkitehtuuri yms peittyy neonvaloihin ja myyntikyltteihin.

Viimeksi Hong Kongissa j√§i Star Ferry ajelu v√§liin, mutta nyt se oli tarkoituksenmukaista ja hauskaakin. Hong Kongin saaren ja Kowloonin v√§lisen lahden yli p√§√§see nopeasti, mutta matka oli niin mukava ja viilent√§v√§ ett√§ olisi saanut kest√§√§ kauemminkin… Saaren puolella pilvenpiirt√§j√§t kilpailevat vastarannan kilpailijoidensa kanssa, mutta jollain tavalla on avarampi hengitt√§√§, ehk√§ se johtuu siit√§ ettei pikku katuputiikkeja ole niin paljon, vaan enemm√§n hienostoliikkeit√§ yms.

Hong Kongin lahden suuruutta on vaikea kuvata, kun Kowloonin puolella seisoo ja pyörähtää 360 astetta, on joka puolella vain pilvenpiirtäjää ja kaupunkimaisemaa. Kaukana takana siintävät matalat vuoret, joilta sitten löytynee hieman luontoakin.

N√§m√§ kolme viimeist√§ kuvaa ovat hotelli Royal Gardenin ulkoilmaterassilta: uima-altaalta, puutarhasta ja n√§kym√§ lahdelle. Hotellissa oli todella rauhallinen suihku- ja pukuhuonetila, josta l√∂ytyi korvapuikkoja my√∂ten kaikki mit√§ tarvitsin. Korkealla liikenteen yl√§puolella oli todella kiva uida ja ottaa aurinkoa, kuin toisessa maailmassa. Drinkit ilmestyiv√§t viereen kuin ajatuksen voimasta…

Kaiken kaikkiaan Hong Kong tarjosi väsyneelle matkaajalle parasta palvelua ja lepoa. Suosittelen.