Adoptio

Viime syksynä 09/2007 alkanut adoptioneuvonta etenee kohdallamme tasaista vauhtia. Vantaalaisina olemme Pelan asiakkaita ja sieltä meille osoitettu sosiaalityöntekijä ohjaa kotitehtävien tekoa ja valmistautumista lopullisen kotiselvityksen tekemiseen. Olemme käyneet pariskuntaneuvonnan lisäksi kv-ryhmässä alkuvuonna, josta sai taas uusia näkökulmia omien pohdiskelujen seuraksi.

Osaa ystävistä ja sukulaisista näkee tarpeeksi usein ja jopa muistetaankin joskus kertoa siitä missä mennään. Mutta asia on niin laaja ja monimutkainenkin, että ajattelimme kasata aiheesta sivun tänne, niin että jos jotakuta kiinnostaa, voi ajan kanssa tutustua aiheeseen.

Adoption eteneminen osaltamme tähän asti:
06/2007 Perhelomake Pelastakaa Lapset ry:lle
09/2007 Adoptioneuvonta Pelassa aloitetaan
09/2008 Kotiselvitys valmistuu
01/2009 Adoptiolupa lautakunnasta
08/2009 Saimme luvan aloittaa Etelä-Afrikkaan lähetettävien dokumenttien keräämisen.
09/2009 Dokumentit saapuneet Etelä-Afrikkaan
03/2010 Vielä odotellaan…
07/2010 Lapsiesitys tuli!
09/2010 Lapsi on vihdoin kotona. Kuinka hän onkin juuri se oikea ja tullut juuri oikeaan kotiin?

Syyskuu 2008 – Adoptioneuvonta on edennyt loppumetreille, kohta meistä on kotiselvitys valmis ja siirrymme Helsingin kaupungin asiakkaaksi, kun maavalintamme on tehty. Sitten odotellaan reilu puolisen vuotta antaako Suomen kansainvälisten lapseksiottamisasioiden lautakunta meille lupaa tulla vanhemmiksi.

13.1.2009 – Saimme tänään luvan! Helsingin kaupungin ottolapsiasiainhoitaja soitti tänään ja kertoi, että lautakunnasta tuli myönteinen päätös. Näin siirrymme seuraavaan odotusvaiheeseen – Etelä-Afrikan maajonon seuraavaa vapaata paikkaa odottamaan. Helsingin kaupungin kotisivuilla olevalta lapsitietopalstalta voi seurata tilanteen kehittymistä.

10.8.2009 – Etelä-Afrikan maajono etenee, ja niinpä saimme luvan aloittaa Etelä-Afrikkaan lähetettävän dokumenttien keräämisen. Etelä-Afrikkaan tarvitaan HIV-testiä, rikosrekisteriotetta, kolmen suosittelijan suositusta, valokuvia jne, joten kyllä näiden keräämisessä tovi vierähtääkin.

25.3.2010 – Etelä-Afrikassa tulee huhtikuun alusta voimaan vuonna 2005 laadittu Child Care Act 38, ja pian jälkeen onkin sitten vuorossa jalkapallon MM-kisat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kansainvälisen adoption osalta maassa ei tapahdu juurikaan mitään kolmeen kuukauteen.

19.7.2010 – Lapsiesitys on tullut ja syyskuussa meitä on sitten kolme!

9/2010 – Nyt meitä on kotona kolme. Kovasti on arki muuttunut, mutta kaikki tuntuu niin normaalilta ja luonnolliselta. Usein pitää oikein pysähtyä muistuttamaan itseään siitä että lapsi on adoptoitu.

Perustietoa adoptiosta:

Hyviä adoptioblogeja:

Omaksi muisilapuksi olemme keränneet muutamia linkkejä Etelä-Afrikasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *