Garmin Vivoactive HR ja Fenix 5

Seikkailu, tai vendor lock Garminin ihmeellisessä maailmassa jatkuu.

Vivoactiven ranneke murtui, ja koska uusi ranneke olisi ollut törkeän kallis, päivittyi “aktiivisuuskelloksi” Vivoactive HR. Tässä HR mallissa oli uutta lähinnä vain sykemittaus. Tämä kello toimi varsin hyvin, mutta hiljattain se alkoi sammumaan kosteissa olosuhteissa. Tänä kesänä kello sitten imaisi uintiretkellä vedet kosketusnäytön reunoista sisäänsä, ja siihen loppui sen kellon taru.

Vivoactiven suurimpia puutteita oli intervalliohjelmien käyttö, joten uutta kelloa katsoessa suunta oli enemmän aidoissa urheilukelloissa. iWatch karsiutui listalta huonon akkukeston ja rajumpaan käyttöön vähän liian heppoisen rakenteen johdosta, ja ranteeseen päätyi Garmin Fenix 5. Eipä ole juurikaan pahaa sanottavaa ollut, joskaan puoliakaan ominaisuuksista en vielä ole ehtinyt käyttää.