Garmin vivoactive

Vanha Garminin Forerunner 405cx sykemittari / GPS-rannetietokone oli pitkään käyttämättä, sillä toisen kellon mukana kantaminen ja datojen siirto erikseen tietokoneelle on asiat jotka jäivät aina tekemättä. Pitkään etsin uutta urheilu/älykelloa jota voisi käyttää koko päivän “From Work to Workout” niin golf-kentällä, suunnistaessa kun sisäliikunnassakin. Mitään edistyksellisiä ominaisuuksia en urheilutietokoneelta kaipaa, kunhan laite pitäisi kirjaa aktiivisuudesta ja auttaisi golf-kentällä etäisyyksien kanssa.

Alkuviikosta huomasin Garmin vivoactive älykellon, ja tilaus laitteesta lähti saman tien Keskisen Kellon verkkokauppaan.


Vivoactice on älykello “wearable” joka bluetoothin välityksellä yhdistetään matkapuhelimeen. Älykello-ominaisuuksien lisäksi valmiina toimintoja eri laijien harrastamiseen (golf, uinti, juoksu, pyöräily…) ja lisää ohjelmia ja widgettejä voi ladata verkosta. Kooltaan kello on vain 8mm ohut ja erittäin kevyt, mutta neliskulmainen muoto vie pyöreään kelloon tottuneelle tovin tottua. Värinäyttö ei ole erityisen kirkas tai tarkka, joten vähänkin hämärämmässä valossa joutuu käyttämään taustavaloa.

Työmatkalla kello mittasi nätisti matkan ja nopeuden sekä siirsi tiedot iPhonen kautta Garmin Connect -palveluun johon tiedot harjoituksista ja aktiivisuudesta siirretään automaattisesti. Ei enään säätämistä PC:n kanssa!

Golffin osalta laitteeseen ladataan kentät matkapuhelimesta. Pelatessa kello näyttää väylän perustiedot ja etäisyydet kohteisiin. Kellolla voi myös mitata lyönnit ja pitää yllä tuloskorttia. Mitään lipun paikan merkkaamista tai kuvaa väylästä kellossa ei ole. Testasin golf-ominaisuuksia ilman käyttöohjeen lukemista, ja sain kyllä kierroksen aikana katsottua etäisyydet ja mitattua lyönnit, mutta tuloskorttia en osanut käyttää – enkä tallentaa kierroksen tietoja talteen.

Akkukestoa kellolle luvataan kolmisen viikkoa normaalissa kellokäytössä, 10 tuntia suorituksen aikana kun GPS on käytössä. Saas nähdä kuinka käy.