Piparkakkureki ja poroset

Aatonaattona on tunnetusti liikaa aikaa, joten päätinpä tuoda kaupasta vieman valmista piparkakkutaikinaa ja aloitta askartelun. Eiffel- tai Pisan tornit olivat ensin mielessä, mutta taas laiskuus vei voiton ja päätin piirtää ihan simppelin reen ja porot. Tässä on tarvittavien reen ja poron osien kaava.

Piparkakkutaloihin käytän usein kaupan valmistaikinaa, sillä se on paljon helpompi leipoa kuin oma murea piparkakkutaikina. Tähän kyhäelmään meni vähän vajaa kilo valmistaikinaa.

“Piparkakkutalon” osat pitää leikata suoraan pellille, näin niitä ei tarvitse nostella ja siirrellä ennen paistamista.

Valmiit paistetut osat kannattaa koristella valmiiksi ennen kun ne liimaa lämmitetyllä sokerilla yhteen. Itse tyydyn koristelussakin minimiin, joten hieman sokerikuorrutetta ja tomusokeria saa riittää. Erilaisissa piparkakkutalokilpailuissa näkee kyllä jos jonkinlaisia koristelun ja mielikuvituksen ihmeitä: MuroBBS 2009, Iltasanomat, Rovaniemi

One Reply to “Piparkakkureki ja poroset”

  1. Tämä oli tosi hieno! Mutta ehdottomasti paras oli tekemäsi pupupipari ristikolla!!! Metsämies tykkäsi ;D

Comments are closed.