Mami

Jos ravintolan ikkunasta aukeaa näkymä upeasti iltavalaistulle Vanhalle suurtorille ja Tuomiokirkolle, voisi kuvitella että ilta menee maisemia ihaillessa, mutta ei. Turussa Casagrandentalossa sijaitsevan ravintola Mamin keittiö loihti eteen niin herkullisia annoksia, ettei makunautinnon keskeltä Turun iltaa juurikaan ehditty ihailemaan.

Alkukeittona syöty maa-artisokkakeitto oli juuri niin hyvää kuin maa-artisokasta tehty keitto yleensäkin on, mutta kyytipojaksi tuotu foccacia ja ruisleipä kruunasivat leivän ja voin suolaisuudellaan tämän pehmeän keiton.

Pääruoaksi valitsin tattirisoton, M paahdetun kuhan ja kasvikset rapuliemessä. Jos risoton päällä tomaattikuutiot olisivat olleet jotenkin erilailla valmistettu, tai korvattu vaikka pienillä tateilla, olisi annos voinut olla parasta risottoa mitä olen koskaan syönyt. Nyt kuorineen pilkotut ja kylmät tomaatit latistivat annosta ja jättivät osan parmesaaniraasteesta risoton päällä sulamatta. Kuha oli kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellistä, ja käsittääkseni kala on muutenkin tämän ravintolan bravuuri. Jälkiruokana suklaafondantin vierellä ollut Bailey’s jäätelö oli minulle uusi ja maukas tuttavuus. Vaniljapanna cotan kanssa ollut tutti-fruttisorbetti oli raikas ja hedelmäinen, joskin jälkiruoka-annokset olivat varsin kookkaat.

Yksikertaisuudessaan loistavaa ruokaa. Palvelun ja miljöön ollessa sopivan rento “kortteliravintola”, ei ihme että tämä on Viisi tähteä listalla Suomen kahdeksanneksi parhaaksi ravintolaksi nostettu. Omalla listallani Mamin sijoitus on kyllä paljon tuota parempi.

One Reply to “Mami”

Comments are closed.