Uusi sporttinörttilelu, FRWD w600

Kuten moni tietää, tulee ainaisen nörtteilyn lomaan harrastettua välillä jonkinlaista ruumiinkulttuuriakin.

Kuntoilun ja ulkoilun osalta lajikirjo on vaihteleva, harjoittelun frekfrenssi vähän turhankin vaihteleva. Nykyisin aikaa vievät eniten kotona oleva Tunturin CF-35 crosstraineri, lumilajit (telemark, lumilautailu ja hiihto), eksyminen pääkaupunkiseudun metsissä sekä tenniksen opettelu.

Asiaan. Nörttinä haluaa saada myös ulkoilusta/kuntoilusta kaikenlaista turhaa dataa ulos, siksipä sykemitttareita ja GPS-mokkuloita on tullut ahkeraasti testailtua. Nyt tuli kuitenkin eteen uuden sykemittarin etsintä sillä vanha Suunnon t3 prakaa ja PC-POD maksaa tolkuttomasti. PItkän ja hartaan vertailun jälkeen päädyin lähinnä hyvistä GPS-ominaisuuksista tunnettuun FRWD:n w600 malliin.
FRWD w600

Tämä, kuten oikeastaan kaikki muutkin sykemittarit vaativat Windows käyttäjärjestelmän jos haluaa laitteesta tietokoneelle tietoja siirtää. Ja eihän meillä sellaisia kotona ole. Onneksi Windows 2008 serverin testilisenssin saa pariksi kuukaudeksi Virtualbox nimiseen virtualisointiohjelmaan asennettua. Tuolla mennään kunnes kunnes Microsoft Windows 7 beta virallisesti tulee ladattavaksi. FRWD:n replayer toimii Windows 2008 serverillä samoilla Windows Vistan asennusohjeilla.

Ensimmäinen 60 minuutin crosstrtainer-harjoitus on nyt takana. Laite kaivaa kaikenlaista dataa harjoituksesta ja sitä voi analysoida monella eri tavalla.

Crosstrainer harjoitus

Kyseinen harjoitus oli juzzufin innoittamana CF-35:n P1-ohjelman 60 minuutin harjoitus keskisykkeellä 132. “Matkaa” kertyi 18.7km. Maksimisykkeen ollessa 181, hikeä sitäkin enemmän 😉

En malta odottaa että pääsee keväällä suunnistamaan tämän härvelin kanssa. Kaikki pummit piirtyy kartalle kiroilun nätisti sykettä korottaen. Vain ääni puuttuu 🙂

5 Replies to “Uusi sporttinörttilelu, FRWD w600”

 1. Ai niin. Tämän lelun tietokoneeseen yhdistävä USB-sovitin lakkasi toimimasta parin päivän käytön jälkeen.

  Lähetin sovittimen huoltoon ja sieltä tulikin muutamassa päivässä “uusi” USB-sovitin tilalle. Vaan kuinkas ollakkaan, ei tuo uusi sovitin inahtanutkaan kun sen tökkäsi USB-porttiin kiinni.

  Alkoi jo epäilyttämään onko vika laitteessa vai käyttäjässä. Mutta kun ei USB-sovittimessa pala valo ja käyttis ei sitä edes näe, on uskottava että vika on USB-sovittimessa.

 2. Eilen tuli huollosta uusi USB-sovitin, ja se nyt ainakin vielä toimii kuten pitääkin.

  Outoa on tosin se, että tallentimelta ei löytynyt yhtään harjoitusta, vaikka sinne yritin tallentaa useammankin harjoituksen. Pitää tänään lähteä ajoissa kotiin ja testata laite pienellä hiihtolenkillä ennen illan backgammon-turnausta.

 3. Moi! KVG-menetelmin löysin blogisi tämän sivun ja vaikkei tämä taida mikään helpdesk ollakaan, niin rohkenen kuitenkin kysyä, että jouduitko jotain ihmetemppuja tekemään, kun asensit mainitut palikat VirtualBoxiin?

  Itsellä on kaverilta koekäytössä kanssa tuo w600 ja XP-guest ubuntun 8.10:ssä. Jostain syystä en saa millään yhteyttä tallentimeen, vaikka VirtualBox näyttää donglen tunnistavan ja com-portit näyttäis olevan oikein Replayerin ja laitehallinnan asetuksissa.

  Mahdollisista vihjeitä etukäteen suuri kiitos!

 4. Minulla on siis Mac OS X:ssä VirtualBoxin sisällä Windows 7 guest jossa Replayeria ajan.

  VirtualBoxin osalta en tehnyt mitään ihmeellistä, mäppäsin vain FRWD:n USB-sovitimen virtualboxin asetuksista Windows 7 guestille.

  Windows 7 betan asensin Replayerin Windows Vistan asennusohjeiden mukaan. Mitään muuta erikoista en kyllä tehnyt.

  Kun käynnistän Windows 7 guestin, joudun kyllä irroittamaan USB-sovittimen ja kiinnittämään sen uudestaan koneeseen jotta Replayer oikean com-portin löytää. Tämä taitaa olla tunnetumpi ongelma Replayerin kanssa.

Comments are closed.