Bingo – luottokorttinumero!

Speedbump

Kyllä, roskiksta penkomalla voi edelleen löytää mitä ihmeellisimpiä asioita.

Tavallisten kuluttajien roskiksista luottokorttinumeroita ei juurikaan pitäisi enään löytyä, sillä kuluttajien kassakuiteissa ei luottokorttinumeroita pitäisi kokonaisuudessaan enään olla. Valitettavasti vielä joidenkin kauppojen toimittamissa kuiteissa tai muissa papereissa luottokorttinumero edelleen on ilman ns. maskausta (492011xxxxxx1111) tai katkaisua (xxxxxxxxxxxx111). Käytännössä pelkän luottokorttinumeron avulla voi vähälläkin tietotaidolla varustettu rikollinen ostaa verkosta tuotteita tai palveluita kortinhaltijan laskuun.

Kauppojen ja maksutapahtumia välittävien tahojen taas pitää suojata kaikkia tallennettuja luottokorttinumeroita ja tuhota tiedot kansainvälisen PCI-tietoturvastandardin mukaisesti.

Miten sinä tuhoat esimerkiksi Luottokunnan Visa-laskusi? Siihen on printattuna luottokorttinumerosi.

One Reply to “Bingo – luottokorttinumero!”

Comments are closed.