Vilna 10-13.6.2006

Loma alkaa, heti pois maasta ūüôā Tarjousliput hankittiin jo toukokuussa, ett√§ jonnekin tulee l√§hdetty√§ aloittamaan loma, pois nurkista siivoamasta. Vilnassa odotti kaunis aurinkoinen s√§√§, keskikokoinen keskieurooppalaishenkinen kaupunki, jossa henki monien valloittajien ja is√§ntien j√§tt√§m√§n historian lis√§ksi oma paikallinen kulttuuri. Ei ehk√§ mik√§√§n helpoin turistikaupunki vrt Tallinna ta Tukholma. Saatiin mm. bussisakko, kun tapamme mukaan k√§ytimme julkisia kent√§lt√§ alkaen. Lippujen hinnat olivat kyll√§ niin naurettavan halpoja, ett√§ olisi voinut maksaa tuplasakon. ūüôā

Hotelli Ratonda sijaitsi keskusta toisella laidalla, v√§h√§n kuin Continental suhteessa Rautatieasemaan… Oikein kiva hotelli, vaikka ekassa huoneessa oven lukko reistaili, saimme toisen huoneen, valitettavasti vain eri kerroksesta kun ensimm√§inen oli ullakkokerroksessa, kattoikkunat ja kaikki – tosi s√∂dee.