Pietari 25-28.5.2006

Kaikille terveisiä tuolta rajan takaa. Teimme keväisen junaretken yhdistettynä 30-vuotisjuhlintaan toukokuun lopulla. Timolle ensimmäinen kerta itänaapurin mailla ja minä olin viimeksi vuonna 1987, joten lähes ummikkoina lähdettiin. Matkaseurana oli Outi ja Heikki, jotka olivat valmistautuneet matkaan huolella, joten oli helppo roikkua mukana 🙂

Junamatka sujui suht kivuttomasti mennen tullen ja näkeehän siinä hyvin maisemia, lähinnä sitä miten ne rajan jälkeen muuttuvat ja millaista Pietarin ulkopuolella on.

Moskva hotelli oli perustason turistiluokan hotelli, ihan siedettävä. Toki sijainti on valtaväylien toisella laidalla, mutta metro pelasi hyvin ja turvallisen tuntuisesti. Yhden kerran käveltiin neljän kilsan Nevski päästä päähän, sen jälkeen käytettiin metroa. 🙂 Jos kaupungin alueella on ihmisiä saman verran kuin Suomen koko maassa, niin mahtuuhan siihen kaikenlaista nähtävää. Kunnostetut kirkot ja muut upeat rakennukset kuten Eremitaasi, Pietarhovi ja useat muut palatsit, monet kanavat, puistot ja isot aukiot luovat kyllä Pietariin tunnelman jota ei muualta löydä. Tietysti venäläisyys sinänsä myös on ehdottomasti läsnä. Yllättävän raikas ja kaunis kaupunki kokonaisuudessaan. Kuvat kertovat lisää: