Espanjan excursio takana

Hiihtoloma Espanjan auringon ja välillä lähes myrskyisten tuulien alla onnellisesti takana. Koska Barcelonan hotellit olivat joidenkin messujen takia täynnä, majailimme vajaan tunnin junamatkan päässä Sitgesissä. Hotellina oli Hotel Antemare, joka oli varsin kiva hotelli rannan tuntumassa ja noin 10 minuutin kävelyn päässä keskustasta.

Sitgesin rantaa

Sitgesin rantabulevardia

Tosin oli Sitgesissäkin messut, nimittäin tilkkutäkki-tätien vuotuiset karkelot. Niinpä Sitgesin rantakatu ja keskusta täyttyi lauantaina toinen toisistaan tälläytyneimmistä ja hajuvesillä kyllästetyimmistä tädeistä.

Sitgesistä oli siis kätevä junayhteys Barcelonaan, ja siellä kahtena päivänä kävimmekin. Kaikki tuntuivat suosittelivan Barcelonassa olevaa “Hop on – Hop off” turistibussia. Dösät kiertävät kolmea vakioreittiä (paitsi näin talvella vain kahta reittiä) ja pysähtyvät tärkeimpien kohteiden luona. Samalla päivän tai kahden piljetillä voi sitten ajella ja pysähdellä reiteillä miten tykkää. Varsin kätevä tuo olikin, ja koska Barcelonassa kohteet ovat aika erillään, oli “double decker” paljon muuta julkista liikennettä helpompi tapa liikkua ja nähdä kaupunkia.

Barcelonasta minulle jäi eniten mieleen Antoni Gaudin piirtämät talot ja hänen leikkipuistonsa Park Güell . Voi vaan arvailla millaisia nautintoaineita pitää miehen käyttää että noin lennokkaita ajatuksia uskaltaa toteuttaa.

Kuvia reissusta on toistaiseksi täällä, toivottavasti pian myös suoraan tässä jutussa kunhan saan erinäisiä tietoteknisiä haasteita ratkottua… 😉