Dublin

Viileä, eli cool. Sellainen oli loppiainen Dublinissa. Mukava ja sopivan “pikkuinen” kaupunki.

Vaikka matkalla olo on kivaa, kaksi välilaskua matkalla Dubliniin meinasi alkaa jo kypsyttämään. Varsinkin kun toinen pysähdys oli sveduissa. 😉 Vaan minkäs teet, Finnair ei lennä sinne suoraan näin talvella. Lisämausteet soppaan tulivat Manchesterissa terminaalin ja koneen vaihdosta. Vaikka terminaalia vaihdettiin lentokentän henkilökunnan ohjauksessa ja pikkubussilla, meinasi vaihtoaika ja transit check-in:n tädin hermot loppua. Mutta perille päästiin ja bussi 748 toi kätevästi lentokentältä keskustaan.

The Clarence oli hotellina. Ja voin vaan arvailla miksi M tuon valitsi. 😉 Hotelli sijaitsi hyvällä paikalla Liffey-joen rannassa ja Temple Bar:n laidalla. Clarence on pienehkö ja tyylikäs hotelli, josta ei montaa negatiivista asiaa keksi. Suurimpana ongelmana oli viileähkö ja meluisa huone, sillä noilla sumujen saarilla ei tunnetusti tiedetä käsitettä ikkunoiden eristäminen. Toinen asia mistä Bonolle voisi reklamoida, on aamiaisen sekavuus. Vanha kunnon buffet olisi paljon parempi kuin aamiaisen tilaaminen listalta. Varsinkin kun lista on maailman epäselvin ja tarjoilijoista ei aina ota oikein selvää.

Suurimpia nähtävyyksiä kaupungissa on mm: Trinity Collegen Book of Kells, St Patrick’s Cathedral, Guinnesin panimo, Jamesonin tislaamo, kansallismuseo, Dublinin linna ja Temple Bar. Näistä vain kolmeen viimeiseen tuli tutustuttua, joten täytynee mennä joskus uudestaan… 🙂

Ai niin. Jotkut kinusivat olutta tuliaisiksi. Tässä sitä lähti tulemaan, noutaa voitte hyvin varustelluista ravitsemusliikkeistä. Toivottavasti ei jää tulliin 😉

Guinness