Budapest

Viikonloppu Budapestissä takana. Kaupungissa on ehdottomasti potentiaalia, mutta ainakaan näin syksyn lievässä harmaudessa se ei parhaita puoliaan varmasti näyttänyt. Kaupunki on yllättävän laaja, joskin turistia kiinnostavat alueet ovat varsin pienet ja erillään toisistaan.

Julkinen liikenne on halpaa ja toimivaa, no prob. Ai niin, julkisissa ei kannata ajaa pummilla, tuolla on _oikeesti_ paljon lipuntarkastajia. (Ja täydennetään että minulla ei tuon kanssa kanssa ollut ongelmia, kunhan osui silmiin…)

Mitä tästä opimme?

  • Airport Minubuss vie kentältä haluamaasi hotelliin. Lentokentältä ostetaan piletti ja jäädään aulaan odottamaan kunnes kuski tulee huutamaan hotellin nimeä. Kaikki toimii ihan joustavasti, mutta takaisin kentälle pitää kyyti muistaa varata jo 24h ennen koneen lähtöä. Ei siinä mitään, mutta ainakaan Best Western Grand Hotel Hungaria ei suostunut minulle varausta tekemään, vaan antoivat puhelimien ja käskivät itse soittaa. Yllättäen ko lafkan numero oli varattuna ja pitkään. Soittelin sitten pitkin päivää kännystä ja ehkä kymmenennen soiton ja jonottelun jälkeen sieltä vastattiin.
  • Best Western Grand Hotel Hungaria on tyypillinen massahotelli. Ei mitään vikaa, mutta ei millään lailla houkuttele uudestaan käymään. Mutta minkäs teet kun jättää hotellin varaamisen edelliseen iltaan ;(
  • Széchenyi fürdo niminen kylpylä on kuulemma euroopan suurin ja kaunein. Jos näin on, en minä ainakaan kaipaa suurinta ja kauneinta. Olihan kylpylä ihan hieno, siellä oli varmasti pari kymmentä allasta sisällä ja ulkona. Ehkä tuon terveysvaikutukset on paremmat, mutta kyllä Blue Lagoon voittaa tuon 10-0. Kylpylään oli kyllä helppo mennä, sillä keltainen metro pysähtyy kylpylän taakse. Kylpylä on keskellä kaupungin puistoa, joten kyllä tuolla suunnalla riittäisi päiväksi tekemistä. Englannninkielisiä opastuksia tuolla ei hinnastoa lukuunottamatta juurikaan ollut. Niin, ja kylpylän sisäänpääsy 2000 forinttia on koko päivän lotraamiseen oikeuttava piletti. Ulos mennessä saa uuden kuitin, ja kuittien kanssa jos menee takaisin kassalle saa rahoistaa osan takaisin.

Ai niin. Mistä tunnistaa jenkit Széchenyin kylpylässä? No niillä on tietysti lippikset päässä 😉

Lisää aihesta ehkä joskus, valokuvia nettiin en kehtaa enään edes luvata 🙁